Gå til tandlæge og bevar det hvide smil

Sponseret: Det kan til tider være svært at finde den rigtige tandlæge for dig. Tandpleje er vigtigt for alle i alle aldre. Man bliver altså aldrig for gammel til at gå til tandlæge, selvom man syntes at man plejer sine tænder godt. Man får nemlig kun et sæt tænder i sit liv – og dem er det altså vigtigt at passe rigtig godt på. Det bedste råd er derfor: Find en lokal tandlæge, som du stoler på og er tryg ved. På den måde kan man vedligeholde tandlægebesøgene og få en god oplevelse hver gang, på en lokal klinik.

Tandlægeskræk

Mange menneske lider af tandlægeskræk, både børn og voksne. Det kan derfor være svært at booke en tid hos sin tandlæge, hvis man er bange for at sidde i den berygtede tandlægestol. Derfor er det ekstra vigtigt at find en lokal tandlæge, som man er tryg ved og som har erfaring men patienter med tandlægeskræk – Fx disse tandlæger der ligger på Amager, er kendt for at have en god håndtering af patienter med tandlægeskræk. Flere tandlæger har særlige metoder til at hjælpe med tandlægeskræk, eksempelvis ved at aflede patientens opmærksomhed, eller ved at skabe et trygt rum og holde pauser undervejs.

Tandlæger og priser

En anden ting der kan afskrække folk fra at tage til tandlæge er priserne. Men selvom tandlægeregningen nogle gange kan blive dyr, findes der faktisk en meget simpel måde at forebygge det på. Ved jævnlige tandlægebesøg og god tandhygiejne, kan man forebygge tand- og tandkødsskader. Endvidere er nogle tandlæger generelt billigere end andre: Så find en lokal tandlæge, der har priser der passer ind i dit budget, så du kan få de anbefalede tandlægetider.

Hvor ofte skal man gå til tandlæge?

En god tommelfingerregel er er at gå til tandlæge minimum én gang hvert halve år. Det giver en god rutine og vedligeholder og plejer både tænder og tandkød. Når du har været inde til en tid, så book din næste med det samme. På den måde, fjerner det noget af stressen og planlægningen bagved. Det er dog vigtigt at nævne, at nogle har behov for at besøge tandlægen oftere end andre. Hvis man eksempelvis har tandkødsbetændelse, skadede tænder eller ofte får huller, skal man også til tandlægen lidt oftere. Disse ting kan både være genetisk, eller skyldtes dårlig mundhygiejne. Husk derfor at pleje dine tænder regelmæssigt og konsekvent. Så kan du spare penge på lang sigt, og sikre et smukt og hvidt smil i mange år frem.

Råd til god tandpleje

Umiddelbart virker tandpleje meget indlysende. Men hvis man har små børn, eller måske aldrig har fået en god tandplejerutine, kan det godt være svært. Men heldigvis findes der gode råd, til hvordan man selv kan pleje sine tænder, så det næste besøg hos tandlægen bliver en god og behagelig oplevelse.

1. Børst dine tænder hver dag. Husk at børste tænder minimum morgen og aften. Dette er minimumskravet og gælder for alle. Hvis man oplever problemer med tænder eller tandkød, kan man overveje at børste tænder efter spisning, så man fjerner madrester med det samme.

2. Undgå overdrevne mængder af sukker og syre. Som udgangspunkt bør man begrænse sukker, til maks. en gang om ugen. På den måde undgår du bedst huller i tænderne og forebygger andre skader. Det samme gælder for syre. Begræns mængden af syrlige frugter og drikke, for at undgå skader på emaljen.

3. Børst ikke tænder lige efter du har drukket sodavand. Når man drikker sodavand, er det vigtigt at huske ikke at børste sine tænder, lige efter. Dette kan nemlig skade tænderne, og give syreskader. Start derfor med at skylle munden med vand, efter man har drukket sodavand og vent 20 minutter før man børster sine tænder.

4. Find en lokal tandlæge i dit område, og vedligehold dine tænder!

Udgivet
Kategoriseret som artikler